Dyslexie

Als je goed wil kunnen lezen moet er verbinding gemaakt worden tussen de linker (denken) en de rechter(gevoel)hersenhelft. Als je wil lezen heb je dus beide hersenhelften nodig. Een soort van samenwerking.

Er wordt vooral lesgegeven op het logisch analytische deel. Daarmee wordt de linkerhersenhelft gestimuleerd en blijft de rechterhersenhelft verloren achter.

Vooral mensen/kinderen met een dominante rechterhersenhelft kunnen hierdoor problemen krijgen en hebben een andere leerstructuur nodig.

 

Dit bovenste stukje heb ik geleerd in mijn opleiding en gaf me meteen te denken. Want dyslexie is zoveel meer dan niet goed kunnen lezen of schrijven. Ieder mens is zoveel meer. Iemand heeft bepaald dat het zo zou moeten zijn, dat dit de manier is van leren.

 

Maar iedereen is slim, intelligent of wat voor woorden je er ook aan wil geven, op zijn of haar eigen manier. Als je je eigen weg kan volgen dan kun je groeien en bloeien en je ontpoppen tot een mooie vlinder.

Ik kan samen met jou of je kind kijken wat je blokkeert om verder te groeien of om er gewoon oké mee te zijn want je bent goed wie je bent!!