Doordat ik met Nei in aanraking ben gekomen paste deze zin helemaal in het plaatje. Baas worden over je eigen emoties, over je eigen geluk, maar ook baas worden over je eigen ongeluk!

Ik neem je graag mee wat Nei hier in kan betekenen.

 

Ongewenst gedrag

Je wil het een maar doet het ander. Wat je doet komt niet overeen met wat je eigenlijk wil.

Ongewenst gevoel

Je wordt als het ware overvallen door gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, verdriet, eenzaamheid. Dit kan fysieke klachten, angsten en slaapproblemen tot gevolg hebben.

 

Fysieke klachten

Ons vaak onbewuste overlevingsmechanisme zal alles doen om ons te beschermen tegen pijnlijke ervaringen. Dit kan zelfs zover gaan dat het zich uit in fysieke reacties zoals hoofdpijn, migraine, lusteloosheid, spanning, allergieën, burn-out en andere chronische klachten.

 

Emotionele trauma’s en ervaringen kunnen een energetisch geheugen creëren dat ons lichaam en denken beïnvloed. Ons onderbewustzijn slaat de emotionele gebeurtenissen uit het verleden op. Deze worden verbonden met bepaalde gevoelens. Op het moment dat we een emotie voelen, kan er een oude trigger worden aangeraakt. Hierdoor wordt de emotie groter dan het zou moeten zijn. Het overspoelt ons letterlijk. Vaak zonder dat we herkennen waar het vandaan komt.

 

Kast met laatjes

We hebben een linker en rechterhersenhelft.

De linkerhersenhelft staat voor ons denken, weten, kan doorgronden bevatten etc.

De rechterhersenhelft staat voor gevoel, geloof etc.

Als er een bepaalde gebeurtenis is dan gaat dit als een golf van energie door ons heen. Deze golf wordt dan opgevangen in onze hersenen en vertaald. De rechter hersenhelft, daar wordt de emotie gevoeld, de linkerhersenhelft daar wordt de emotie begrepen. Zo worden onze emoties verwerkt.

Als we nog jong zijn dan wordt ons gevoel niet altijd begrepen. Dus als de emotie niet verwerkt kan worden dan stoppen wij deze als het ware in een kast met laatjes, als we dan later getriggerd worden gaat het laatje weer open en worden we als het ware overspoeld.

Voorbeeld: Je valt als klein kind van de tafel, daardoor kun je hoogtevrees ontwikkelen.

 

Hoe fijn zou het zijn als je door middel van een Nei-sessie deze laatjes op kan ruimen?